De Goliath en windmolens, decor voor HAIM.

Voor de nieuwe locatietheatervoorstelling HAIM worden enthousiastelingen gezocht die mee willen doen. HAIM zal in september 2020 opgevoerd worden op een unieke plek: bij de Eemshaven. Naast de hoofdrolspelers is er een belangrijke taak weggelegd voor amateurs.  Er worden spelers gezocht die al (enige) theaterervaring hebben, zij krijgen echt een rol in de voorstelling. Er zijn ook figuranten nodig. Zij spelen een belangrijke rol voor, tijdens en na de voorstelling. Hiervoor is geen ervaring vereist.

HAIM wordt een muziektheatervoorstelling waarin gezongen en gemusiceerd wordt in de sfeer van zeemansliederen. Hier worden enthousiaste zangers voor gezocht. Vrijwilligers die mee willen werken aan opbouw, decor en alle andere dingen die locatietheater met zich mee brengt zijn ook van harte welkom om zich aan te melden.

PEERD Theater
PEERD Theater maakt bijzondere, eigentijdse theaterproducties diep geworteld in de Groninger klei. Eerdere voorstellingen waren Leste man van Torum, Hoes en Heerd en Herstel van de Toekomst. De voorstellingen werpen een blik op het verleden, het heden en de toekomst van Groningen.

HAIM wordt geregisseerd door Lies van de Wiel die eerder de veelgeprezen  theaterversie van De Poolse Bruid regisseerde. Het script is in handen van bedenker Theo de Groot en Jan Veldman, bekend van Hotel Zigterman en Uut de Hoogte. En dan is er nog die bijzondere locatie: de Eemshaven. Economisch van groot belang, maar of het daar zo mooi is ….. In HAIM draait het om de vraag: moeten we mee met de vooruitgang of gaan we voor natuur, landschap, stilte.

Aanmelden
Vanaf nu kunnen amateurspelers, figuranten en zangers zich aanmelden via info@stichtingpeerd.nl . Het is handig om te vermelden welke stem je hebt of wat je theaterervaring is. In april zijn er audities voor de spelers.

Bedenker en artistiek leider Theo de Groot of regisseur Lies van de Wiel kunnen meer vertellen over de voorstelling en wat voor mensen ze hiervoor zoeken. Wilt u een van hen spreken neem dan contact op met Marleen Godlieb (publiciteit PEERD Theater) 0655168869 of info@stichtingpeerd.nl