Piet Buist en Geert Zijlstra, geboren en getogen in het Westerkwartier, hebben elkaar ontmoet in 2009 bij het project SWET-Grootegast en kwamen daar op het idee om samen muziek te maken. Het eerste resultaat was het lied ‘Die van hiernoast’ dat opgepikt werd Radio Noord en het publiek. Dit succes was aanleiding om meer nummers op te nemen, zoals ‘Woar gijst henne’, ‘Leste trein’, ‘Meulens’ en ‘Loop moar deur’.

In september 2015 kwam hun eerste cd ‘Strunen met dij’ uit met daarop eerdergenoemde nummers en twee nieuwe nummers ‘Strunen met dij’ en ‘Bloaren’. Het titelnummer, speciaal geschreven voor de Abel Tasman Struuntocht, werd tijdens dat wandelevenement gebruikt als herkenningstune. De nieuwe nummers werden opgenomen in de studio van Folkert-Hans Tolsma in Opende, een puur streekproduct van het Westerkwartier.

De liedjes zijn divers maar kun goed worden opschreven als pop met een scheutje country. De invloeden van inspiratiebronnen als Bruce Springsteen, Neil Young en The Beatles zijn goed te proeven. Voor de liedjes wordt ook gebruik gemaakt van teksten die worden geschreven door Westerkwartierder dichters en tekstschrijvers, maar het gros is eigen werk.

Piet en Geert treden met regelmaat op , waarbij ze hun zang begeleiden met gitaar en mondharmonica. Kijk op hun facebook-pagina voor de komende optredens of neem contact op via pietengeert@gmail.com.