Olaf Vos van Centrum Groninger Taal & Cultuur ging op bezoek bij de laatste winnaar van de Wiesneus 2021 prijsvragen. Thirza (12 jaar) uit Nieuwe Pekela, winnaar van de woordzoeker, ontving op haar school Groen van Prinsterer in Nij Pekel een Grunneger Verrassenspakket uit handen van Olaf Vos.

Winnaars Wiesneus 2021
Voor de zomer ging Olaf ging Olaf langs bij de twee andere winnaars van de Wiesneus 2021 prijsvragen. De 11-jarige Luuk uit Bierum, winnaar van de puzzel, ontving op zijn school Kindcentrum ‘t Maar in Spijk een Grunneger Verrassenspakket uit handen van Olaf Vos. Ook Roos (5 jaar) uit Garmerwolde viel in de prijzen met haar schiere kleurploat. Olaf reisde af naar Ten Boer en reikte op het schoolplein van basisschool De Til een schiere pries uit aan Roos.

Bekijk hier het verslag die Olaf maakte op de basisscholen van de Wiesneus winnaars in Spijk en in Ten Boer:

Gratis magazine in t Grunnegs
Basisscholen in Groningen konden net als eerdere jaren in de aanloop naar de Meertmoand Streektoalmoand bij CGTC weer de gratis Wiesneus aanvragen voor hun leerlingen. In het tijdschrift Wiesneus staan allemaal verhalen, liedjes, gedichten en recepten geschreven in het Gronings. Leerkrachten kunnen de Wiesneus gebruiken in de klas en leerlingen kunnen zo laagdrempelig kennis maken met het Gronings. In de Wiesneus staan ook verschillende spellen en puzzels waar schiere priezen mee te winnen waren. Dit jaar is bij de Wiesneus ook een speciale lesbrief met extra Gronings materiaal ontwikkeld.