Rien van Boven is geboren en getogen in Ter Haar, een dorp vlak onder de rook van Ter Apel.
Hij hield zich al vroeg bezig met zingen, cabaret en theater.
Na een arbeidsverleden bij de Post, runde hij samen met zijn vrouw camping Moekesgat in Ter Apel.
Enkele jaren later werd bekend gemaakt dat de camping gesloten werd om plaats te moeten maken voor woningbouw rondom het meer.
Rien heeft dit niet afgewacht en vertrok samen met zijn vrouw naar Heteren waar hij eigenaar werd van een groot multifunctioneel centrum. Hier organiseerde hij met name Groninger avonden, waar hij zelf ook optrad. In die tijd kwam zijn eerste CD uit genaamd ‘Ter Hoar’.

Doch gedreven als Rien was, wilde hij zijn grote wens waar maken en kocht een restaurant in Zuid Limburg in het dorpje Holset. Het restaurant moest nog afgebouwd worden. In korte tijd werd het een zeer geliefd en bekend restaurant bij de vele toeristen en bewoners in de wijde omgeving.
Rien zong veel voor zijn gasten. In deze periode kwam ook zijn tweede CD uit genaamd ‘Muite Weerd’.
In 2008 verkocht Rien het restaurant en ging terug naar het noorden en wel naar Emmen.

Rien zingt met name Groningse nummers van hemzelf, of van bekende Groninger artiesten. Ook vertolk hij nummers van Benny Neyman, Wil Tura, Dana Winner enz. Luisterliedjes om van te genieten.
Samen treedt Rien op met Fennie Hofkamp, een rasartiest op de accordeon. Als muzikaal duo brengen ze een avondvullend programma met muziek en entertainment. Kortom, een avond om uw zorgen op zij te zetten.
Daar zorgen wij voor.

www.rienvanboven.nl