‘Grunnegs leren veur elkenain!’

Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) nodigt enthousiaste liefhebbers van de streektaal uit zich op te geven voor de nieuwe taalcursussen Gronings vanaf februari 2024. Met het motto ‘Grunnegs leren veur elkenain!’ biedt CGTC cursussen Gronings spreken, Gronings schrijven en Gronings spreken voor gevorderden aan.

Cursusoverzicht

Gronings Spreken voor Gevorderden
Heb je de cursus Gronings spreken afgerond of beheers je het Gronings al redelijk en wil je nog een stap verder? Dan kun je verder met de vervolgcursus Gronings voor gevorderden. De eerstvolgende cursus start op woensdag 28 februari op een locatie in de binnenstad van Groningen.

Gronings Spreken Opstapcursus
Voor degenen die nog geen of slechts een beetje Gronings spreken, is de cursus Gronings Spreken de perfecte opstap. Docent Coby Vermeeren verzorgt de lessen in het Berlagehuis in Usquert op dinsdagavond 27 februari, terwijl taaldocent Wil Werkman een tweede cursus Gronings spreken online aanbiedt vanaf dinsdag 5 maart.

Gronings Schrijven Nieuwe Cursus
Docent Nane van der Molen leidt de nieuwe cursus Gronings schrijven, die op donderdagavond 29 februari van start gaat op een cursuslocatie in de binnenstad van Groningen. Deze cursus bestaat uit 8 lessen en kost €125,- inclusief BTW en lesmateriaal.

Mitdoun?
De cursussen Gronings spreken en cursus Spreken voor gevorderden bestaan uit tien lessen van twee uur en kosten €150,- inclusief BTW en lesmateriaal. Meer informatie over de cursussen is hier te vinden.

Gelijk enthousiast? Aanmelden voor de taalcursussen Gronings van CGTC is mogelijk via deze link.