HISTER treedt op tijdens GRN festival. Foto: Reyer Boxem
Aankomende zaterdag is het GRN festival in Kielzog te Hoogezand. Verwacht een middag vol Gronings en in de breedste zin. Maak kennis met de Groninger taal, de cultuur en het erfgoed en geniet van verschillende literaire optredens, de Toalmaart en de historische markt, wetenschapsactiviteiten en de proatshow Waistoe dat?. Test je kennis van het Gronings tijdens de Grunneger Krougkwis van Olaf Vos en kom ‘bandjes kieken’. Want er staat weer veel mooie streektaalmuziek op het programma van GRN. Bekend geluid, gevestigde namen én nieuwkomers!
De Oost-Groninger cultband StAD is terug en komt naar GRN. Groninger troubadour Gert Sennema en zijn band Westkantstad treden op. En rock duo HISTER bestijgt het muziekpodium, evenals nieuwkomer in de Groningstalige muziekscène: Remko Rotgers.
HISTER
Eigenzinnig is rock duo HISTER. De combinatie van drum en bas met teksten in het Gronings klinkt anders. Maar laat dat nou net de bedoeling zijn. HISTER maakt nummers die zowel catchy en lichtvoetig zijn als traag, zwaar en dromerig. Zoiets als slowcore meets indiepop. Of doomgaze meets poprock.
Remko Rotgers Foto: Eddy Taatgen
Remko Rotgers
Remko Rotgers uit Winschoten is een nieuwkomer in de Groningstalige muziekscène. Na het winnen van de publieksprijs tijdens het Grunneger Laidjesfestival 2023 staat hij te popelen om zijn liedjes in de Groninger streektaal te laten horen aan het grote publiek.
Gert Sennema & Westkantstad Foto: Westkantstad
Gert Sennema & Westkantstad
Liedschrijver en kunstenaar Gert Sennema komt met zijn band Westkantstad naar GRN festival. Onder de ongepolijste zang en poëtische en prozaïsche teksten in het Westerkwartierse Gronings ligt een soms stevig gitaargeluid. Naast het vertrouwde muziekwerk zullen Gert en zijn band op deze dag ook een aantal nieuwe nummers spelen van het nieuwe album Stroom.
Meer waiten? Download HIER de GRN festival timetable!