Workshop Groningse strip tekenen

Ben je creatief en wil je strips leren tekenen? Kom dan naar Moi Forum! op 21 maart en breng een bezoekje aan de Wonderland Media Lab. Daan Klein Sprokkelhorst geeft hier meerdere keren een workshop Groningse strip tekenen.

Naast (inval)leerkracht in het basisonderwijs is Daan Klein Sprokkelhorst illustrator en houd hij zich bezig met uiteenlopende creatieve projecten. Hij haalt bijvoorbeeld veel plezier uit het illustreren van kinderboeken, het geven van tekenlessen of workshops. Maar ook houdt Daan zich graag bezig met het ontwerpen en opzetten van muurschilderingen, ontwerpen van logo’s en geven van voorstellingen rondom kinderboeken.

Als leerkracht heeft Daan ruim 20 jaar voor de klas gestaan in Groningen, Utrecht en nu Drenthe. Hier gebruikt hij tekenen vaak om het onderwijs en de lessen leuker en aantrekkelijker te maken. “Als ik workshops of lessen tekenen geef valt me altijd weer op dat veel kinderen steeds gemotiveerder en enthousiaster worden door een paar simpele teken-tips! Iedereen kan het. En ik vind dat fouten maken niet bestaat! Want wat je ook doet, je ontwikkelt je verder en verder. “

Striptekenen is vet cool en hail schier!

Iedereen kan het, jij ook! Daar kom je wel achter in deze creatieve workshop.

Je gaat aan de slag met wat tekstjes, uiteraard in het Gronings. Je leert onder andere je eigen simpele stripfiguur(tjes) te ontwerpen met wat voorbeelden en tips. Hoe laat je emotie zien bij je figuren en maak je tekstballonnen en denkwolkjes? Je hebt het zo door. Voor je het weet ben je bezig met leuke (Groningse) striptekeningen en kan je niet meer stoppen! Je hoeft niks mee te nemen, alles ligt klaar. Ik hoop dat je aanschuift, je bent van harte welkom!

Tot op Moi Forum!

Groutnis, Daan

Website Daan Klein Sprokkelhorst