Bron: Dagblad van het Noorden

In verband met de coronasituatie kan ook de uitreiking van de Dagblad van het Noorden-streektaalprijs 2019, gepland voor 19 april in De Winsinghhof in Roden, niet doorgaan.

De Dagblad van het Noorden-streektaalprijs wordt dit jaar wel toegekend, er wordt gekeken naar een alternatieve prijsuitreiking zonder publiek en feestelijke bijeenkomst. De publieksprijs wordt dit jaar niet toegekend. Door bijvoorbeeld de maatregel om afstand van elkaar te houden, is het ook niet mogelijk filmpjes van de genomineerden te maken.

Een mogelijk alternatief waar naar wordt gekeken is het persoonlijk overhandigen van de prijs door de juryvoorzitter aan de winnaars. Dit zou mogelijk zijn zodra de situatie dat toestaat. Dagblad van het Noorden zal dan ter zijner tijd via de website en de papieren krant in woord en beeld verslag doen van deze alternatieve prijsuitreiking.

In de categorie proza en poëzie zijn Tonko Ufkes’ gedichtenbundel Boeten, nog niet binnen (met foto’s van Hans Brooymans), Marga Zwiggelaar (Maagie in het ies) en de verhalenbundel Moenen van Chris Canter genomineerd. In de categorie cd/dvd zijn Jan Henk de Groot (De wolf is trug), Wat Aans (Grunnegs Hoop) en De Toorn van Thunaer (muziektheater in september 2019 op locatie landgoed de Klencke bij Zweeloo, Oosterhesselen en Sleen) genomineerd.

K. ter Laanprijs

De uitreiking van de K. ter Laanprijs 2019 aan Martin Hillenga, gepland voor komende vrijdag in De Boerderij bij de Fraeylemaborg in Slochteren, is eveneens afgelast. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum voor de prijsuitreiking.

Bron: Dagblad van het Noorden