Op dinsdag 29 oktober ontving CGTC een Community Grant van Google Eemshaven ter waarde van 30.000 euro voor het project Van Old noar Jong. Een symbolische cheque werd uitgereikt tijdens een feestelijke borrel in het Sterrenbospaviljoen in Groningen-stad.

Met het project Van Old noar Jong, geleid door RUG-hoogleraar Martijn Wieling, wordt een onderwijsgame ontwikkeld om kinderen op een leuke manier het Gronings te leren. De input voor deze game komt van lokale sprekers in Groningen, die aangeven welke woorden ze willen doorgeven aan de volgende generatie en waarom. De populairste woorden worden vervolgens uitgewerkt tot verhaaltjes, en deze worden op interactieve wijze gepresenteerd in de onderwijsapplicatie. Kinderen kunnen hiermee bijvoorbeeld hun luistervaardigheid oefenen en hun uitspraak testen. Van Old noar Jong wil zo op een digitale manier de Groningse streektaal en identiteit doorgeven. Dankzij de subsidie van Google Eemshaven kan de onderwijsgame (verder) ontwikkeld worden.

Naast dit project werden dinsdag nog vijf andere lokale projectaanvragen gehonoreerd door Google. Door het geven van financiële steun aan non-profitorganisaties in de regio wil Google bijdragen aan de lokale gemeenschap waar zij onderdeel van uitmaakt. Het is voor het derde jaar op rij dat Google Eemshaven de Community Grants uitreikt. Namens CGTC nam Anna Pot de cheque van de Google Grants Commissie in ontvangst.