Op zaterdag 14 maart 2020 vindt voor de vijfde keer het Grunneger Laidjesfestival plaats in het Der Aa-Theater in Stad. Het festival wordt georganiseerd door stichting De Grunneger Sproak. Liedjesschrijvers, zangers, bandjes, debutanten en gevestigde namen mogen meedoen en twee Groningstalige liedjes indienen. Nieuw dit jaar is een muziekworkshop gegeven door Olaf Vos (VanDeStraat) en Niels Steenstra (Rijdende Popschool) voorafgaande aan het festival (15 december). Nieuwkomers binnen de streektaalmuziek kunnen advies krijgen over het gebruik van de streektaal binnen hun muziek- en muziekstijl.

Eerdere deelnemers van het Grunneger Laidjesfestival zijn Dion Bouwes, Steernvanger, De Poedies, Manlu (winnaar 2018), Krzysztof Groen (publieksprijs 2017) en de winnaar van dit jaar: Bart Corporaal. De jury is nog niet compleet, maar Martin Korthuis heeft toegezegd jurylid te zijn van het Grunneger Laidjesfestival 2020. De winnaar van het festival zal ook optreden op de Dag van de Grunneger toal in de Meertmoand Streektoalmoand.

Dou mit!
Wie mee wil doen aan de vijfde editie Grunneger Laidjesfestival kan zich tot en met 31 januari opgeven via info@deraatheater.nl, o.v.v. laidjesfestival). Voor meer informatie kijk op de website van het Der Aa-Theater.