Foto Jan Glas

Vrezlk, nait din? Dit is de titel van de nieuwe verhalenbundel in wording van schrijver en dichter Jan de Jong (1951, Tjamsweer). De korte verhalen in het boek gaan over de gewone, dagelijkse dingen in het leven. Dat wat de schrijver waarneemt door te kijken en te luisteren. De vraag is alleen: zijn de dagelijkse dingen wel zo gewoon en vanzelfsprekend?

Voorinschrijving
Het idee om een verhalenbundel samen te stellen is ontstaan omdat er vraag naar was. Vliedorp Uitgeverij in Houwerzijl zal het boekwerk van om en nabij 120 bladzijden gaan uitgeven. Om dit mogelijk te maken is er een voorintekening. De verhalenbundel zal daadwerkelijk worden gedrukt, wanneer er voldoende liefhebbers zijn die de verhalenbundel van te voren bestellen. Intekenen kan tot en met 31 juli 2021 en levert ook extra voordeel op: het boek kost dan 10 euro (exclusief verzendkosten). Na 31 juli zal het boekje 12,50 euro (exclusief verzendkosten) gaan kosten. De bedoeling is dat de verhalenbundel op 1 september dit jaar uitkomt.

Geïnteresseerden in de nieuwe verhalenbundel van Jan de Jong kunnen mailen naar vrezelknait@ziggo.nl, onder vermelding van naam, adresgegevens en het aantal te bestellen verhalenbundels.

Over Jan de Jong
Jan de Jong werd in 1951 geboren in Tjamsweer, bij Appingedam. Vanaf zijn zevende tot zijn twintigste woonde hij in Bedum. In 1968 ging hij naar de Koninklijke Militaire School en is tot zijn leeftijdsontslag op 1 januari 2006 in dienst gebleven. Daarna is hij zich gaan bezighouden met het Gronings. Veel lezen, het volgen van cursussen en schrijven.

Jan de Jong publiceert vanaf 2007 met regelmaat in de tijdschriften Krödde en Toal & Taiken. Voor Webloug – de voorloper van deze website van CGTC – schreef hij columns.

Meer over Jan de Jong

Over Jan de Jong en zijn verhalen werd eerder geschreven (door lezers):
“In n poar woorden, zoveul zain loaten.”
“Zunder oordail of n mainen.”
“Verhoalen vertellen zuk zulf. Begriepelk en vlöt te lezen.”
“Herkenboar, n levensecht verhoal.”
“Mos vrezelk lagen en aan t ende heb k janken mouten.”
“Houndervel.”

Luchteg, sums mit n ondertoontje en stof tot noadenken.
Humor, maaljoagerij en voak verrazzend hou veul verhoalen
n draai kriegen, doar lezer nait altied op verdocht is.

En meschain as ie t lezen zeggen van: ‘Joa, zo was t persies!’
Of tegen nkander roupen: ‘Vrezelk, nait din?’