Foto Jan Glas

Wat Aans! bestaat uit de twee goede kameroad’n: Ingewikkeld en de Beunhaas. Sinds 2008 zijn ze niet te houden en zetten ze de hele provincie Groningen op z’n kop. Ze liepen elkaar tegen het lijf op de Zuidlaardermarkt toen Ingewikkeld een peerd verkocht aan de Beunhaas. Beiden waren zo tevreden met de deal dat ze naderhand wat hebben gedronken in Hoogezand-Sappemeer.

Al snel was duidelijk dat ze allebei een grote voorliefde hadden voor feesten, bier en wichter. Het tweetal was onder de indruk van goede muziek zoals de nummers van Ede Staal en Erwin de Vries. Er mankeerde alleen nog van alles aan de Groningstalige muziek vonden beiden. Er moest meer gefeest worden, zonder dat daar een zingende melkboer voor nodig was of dat zo’n volkszanger weer ’s eelsk loopt te doen. Nou ja, zing’n dat kunn’n de jongens van Wat Aans! niet, maar wat ze wel kunn’n is heel snel praten. Dit in combinatie met een juist ritme, wat muziek en een kratbier leverde de nieuwste Groningse sensatie Wat Aans! op.

“Van boov’m bont, van onder stront
Zo zit dat veur de moist’n… moar nait veur oons” – Hou wodt dat nou?

Oftewel, de jongens zijn heel gewoon gebleven en feesten er gewoon op los. Zowel hun muziek als hun shows en videoclips kennen bijna geen grenzen. Je kan ’t zo gek niet bedenken of Wat Aans! doet ‘t, maar dan wel op zien Grunnegs. Want ja, dat WoisJaWel!?

www.wataans.nl