Acteur Roger Goudsmit en schrijfster Fieke Gosselaar aan tafel bij Marcel Nieuwenweg en Jan Veldman. Foto Patricia Ottay

Moi Forum! – Veur Mekoar. Zo heet de gloednieuwe, online pilot talkshow over de Groninger taal die Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) ruim anderhalve maand geleden – op zaterdagavond 5 september om 20.00 uur – lanceerde in het Forum. Presentator Marcel Nieuwenweg en sidekick Jan Veldman ontvingen verschillende gasten aan tafel om in de breedste zin te praten over het Gronings als streektaal. Westkantstad, Wat Aans! en Marlene Bakker zorgden voor de muzikale omlijsting.

Experiment
Voor de organisatie was het ontwikkelen van een online talkshow een nieuw experiment. We zijn een bijzondere ervaring rijker! In verband met de geldende coronamaatregelen in de Meertmoand Streektoalmoand hebben we de Dag van de Grunneger toal moeten cancellen. Maar met hulp en inzet van het Forum en verschillende, bij de Groninger taal betrokken, partijen hebben we als alternatief toch nog een mooie publieksactiviteit voor het Gronings neer kunnen zetten dit najaar. En daar zijn we blij om en trots op! We willen iedereen die op welke manier ook betrokken was bij Moi Forum! – Veur Mekoar ontzetten bedanken voor hun bijdragen en inzet. We kunnen terugkijken naar een hele geslaagde pilot live-uitzending Moi Forum! – Veur Mekoar!

Weerom kieken
Moi Forum! – Veur Mekoar terugkijken? Dat kan via het CGTC Youtube-kanaal en via Platform F, het online kanaal van Forum Groningen. De uitzending is in vier losse delen te bekijken.