Ook dit jaar konden basisscholen in de aanloop naar de Meertmoand Streektoalmoand weer de Wiesneus aanvragen voor hun leerlingen. In het tijdschrift Wiesneus staan allemaal verhalen, liedjes, gedichten en recepten geschreven in het Gronings. Leerkrachten kunnen de Wiesneus gebruiken in de klas. Dit jaar is bij de Wiesneus ook een speciale lesbrief met extra Gronings materiaal ontwikkeld. Kinderen kunnen door bijvoorbeeld verhalen lezen en liedjes zingen kennismaken met het Gronings.

Kleurploat
Ook konden basisschoolkinderen dit keer weer meedoen met een aantal speciale Wiesneus prijsvragen, waaronder een speciale kleurplaatwedstrijd. Centrum Groninger Taal & Cultuur, één van de initiatiefnemers van Wiesneus, heeft per post heel veel mooie en vrolijke kleurplaten mogen ontvangen. Geweldig en voor iedereen die mee heeft gedaan: Stief bedankt veur joen biedroagen! Maar wie heeft de mooiste kleurplaat ingezonden?

Riemke Bakker, bestuurslid van Centrum Groninger Taal & Cultuur, maakt in dit filmpje de winnaar van de kleurplaatwedstrijd bekend!

Volgende week donderdag vertellen we wie de winnaar van de Wiesneus Puzzel is geworden. Houd hiervoor onze website en socials in de gaten!

Wiesneus is een initiatief van Huus van de Taol, Centrum Groninger Taal & Cultuur, IJsselacademie, Twentehoes en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Het kindermagazine wordt in de verschillende streektaalvarianten uitgebracht. Basisscholen kunnen de Wiesneus jaarlijks vanaf december gratis aanvragen voor basisscholen. Het magazine kan worden gerealiseerd door een financiële bijdrage van de provincie Groningen.

Kijk ook op de Klunderloa website voor meer Groningstalig lesmateriaal, liedjes, verhalen en gedichten, speciaal voor basisscholen in Groningen.