Op zaterdag 8 juni is Groningen weer dé hoofdstad van kunst en wetenschap. De Nacht van Kunst & Wetenschap neemt je mee op een interactieve zoektocht naar het onbekende: een reis vol verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap. Geniet van wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, debatten, tentoonstellingen, muziek, theater, dans en voorstellingen op bijzondere locaties in het centrum van Groningen. Ook dit jaar is er weer een veelzijdig programma samengesteld. Het CGTC presenteert tijdens de Nacht de interactieve en multimediale taaldatabank WoordWaark. De doorlopende presentatie vindt plaats in de Groninger Forum Bibliotheek.

De Nacht van Kunst & Wetenschap
De Nacht van Kunst & Wetenschap is in 2009 ontstaan als slotfestival van de viering van het 395-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen met het thema “Arts Meet Science”. In 2019 keert De Nacht voor de zevende keer terug met meer dan 150 acts, waaronder prominente sprekers op het gebied van wetenschap en vooruitstrevende kunstenaars die hun nieuwste werk met de bezoekers delen. De nadruk van programmaonderdelen ligt op cross-overs tussen kunst en wetenschap en je wordt uitgedaagd om ook zelf mee te denken en mee te doen. De historische binnenstad vormt het podium met prachtige gebouwen zoals het Academiegebouw, de Universiteitsbibliotheek en de Der-Aa Kerk.

De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en is een initiatief van het Akkoord van Groningen (samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, De Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Gemeente Groningen).

WoordWaark presentatie tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap
Wanneer?
zaterdag 8 juni
Waar? Groninger Forum Bibliotheek, Stad
Tijd? Vanaf 20.00u doorlopende presentatie tot 01.00u