Op zaterdag 13 oktober is de 32ste editie van de Dag van de Groninger Geschiedenis en het thema is deze keer Opstand. Denk daarbij aan de het begin van de 80-jarige oorlog, de Provobeweging, vrouwenemancipatie en de aardbevingsproblematiek. Opstand is ook het landelijke thema van de Maand van de Geschiedenis in oktober.

In Opstand
Er wordt nog hard gewerkt aan het programma. Een aantal onderdelen staan al vast, zoals een lezing over de Provobeweging, een voorstelling over het begin van de 80-jarige oorlog, de uitreiking van de Scriptieprijs en er zullen een aantal stadswandelingen worden aangeboden. Kinderen kunnen leren striptekenen in het thema Opstand en er zijn poffertjes!

De Dag van de Groninger Geschiedenis heeft alle ingrediƫnten die horen bij deze dag: een informatiemarkt, boekenmarkt, muziek, rondleidingen door het depot van de Groninger Archieven en ook stadswandelingen, veel verschillende lezingen, voorstellingen, tentoonstellingen en meer.

Dag van de Groninger Geschiedenis
De Dag van de Groninger Geschiedenis begon 32 jaar geleden kleinschalig en is uitgegroeid tot een dag die georganiseerd wordt door het Centrum voor de Groninger Taal en Cultuur, Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groninger Archieven, Stad&Lande, Verhalen van Groningen, Groninger Museum en het Groninger Forum.

Voor de activiteiten tijdens de Dag zoeken en maken wij verbindingen met verschillende historische verenigingen en organisaties uit Groningen.

Praktisch
Toegang gratis
www.dagvandegroningergeschiedenis.nl
#DGG18 #opstand

Foto: Blokkeren H.L. Wichersstraat 3-8-1972, Persfotobureau D. van der Veen. Groninger Archieven (3054-821_101)