De naam Zuver Scheerwol is een samenvoeging van de achternamen van Scheeringa en Wolma. Het Groninger woord Zuver, staat voor zuiver. De betekenis staat voor kwaliteit. In dit geval muzikaal gezien. Het repertoire bestaat uit dialekt-rock en Engelstalige pop/rockcovers.

Sijtse Scheeringa is als singer/songwriter al jarenlang bekend om zijn Groningstalige liedjes en zijn spetterende optreden. Zijn rauw stemgeluid doet denken aan die van Bruce Springsteen. Op RTV Noord komen zijn liedjes met regelmaat langs. Tot nu heeft hij drie CD’s uitgebracht. Fries Wolma is bekend als gitarist van de legendarische band The Javelins. Een sixtiesband die vanaf 1962 tot 2008 in dezelfde samenstelling heeft opgetreden. Tot nu toe heeft hij twee Engelstalige CD ‘s uitgebracht en twee Groningstalige singles.

Niet alleen op festivals als Kanaalpop, Spijkerpop of Bevrijdingsfestival, maar ook in muziekcafé’s kom je ze regelmatig tegen. Hun muziek is soms vernieuwend, maar ook herkenbaar. Van een gevoelige ballade tot stevige rock, van blues tot opzwepende funk, van reggae tot hip hop.

Bijna dagelijks komen hun Groningstalige liedjes langs op de radiozenders. In Alle 50 goud 2014 staan zij op plaats 12 met hun hit “Boeren on the move!” Hun single “Ik rok en ik rol” is eind 2014 uitgebracht op de verzamelalbum “Rock it to the moon” en was aangemeld voor de Streektaalprijs 2014.

Zuver Scheerwol wordt begeleid door drummer Wally van der Reijd en bassist Erik Kuipers en is te boeken voor festivals, maar ook voor een swingend feest. Voor een akoestisch luisterconcert hebben Sijtse Scheeringa en Fries Wolma een speciaal repertoire ingestudeerd met hun mooiste Groningstalige nummers.

Bezetting als band
Sijtse Scheeringa – zang, gitaar, mondharmonica
Fries Wolma – zang, gitaar, mondharmonica
Wally van der Reijd – drumwerk, zang
Erik Kuipers – basgitaar, zang

Bezetting akoestisch
Sijtse Scheeringa – zang, gitaar, mondharmonica
Fries Wolma – zang, gitaar, mondharmonica

Discografie

  1. Ik bin n Trekkergek ( single CD en DVD 2010)
  2. Boeren on the move (single CD en DVD 2011)
  3. Baiten, mais en koren (single CD 2011)
  4. Roelien !! (single CD 2012)
  5. Tik Tak Tun (singel CD 2013)
  6. K Wait nait(single CD 2013)
  7. Ik rok en ik rol (single CD 2014)
  8. Piene in mien haart (single CD 2014)

https://www.zuverscheerwol.nl
https://www.legaldownload.net/Zuver-Scheerwol

Info en boekingen: seirf@telfort.nl

Deel dit bericht