De befaamde Groninger eierbal krijgt zijn eigen festival: het EierbalFestival! Op zondag 9 september staat EM2 op het Suikerunieterrein in de stad helemaal in het teken van de Groningse snack.

De eierbal of aaierbal is natuurlijk niet voor niets benoemd tot cultureel erfgoed en daarom zijn op het festival allerlei soorten en smaken eierballen te proeven. De snacks zijn gemaakt door verschillende Groningse restaurants en snackbars. Genoeg eierballen gehad? Er zijn ook andere typisch Groningse gerechtjes te koop.

Het festival is tegelijkertijd een ode aan Groningen. En dus is er Groningse muziek van onder andere Swinder en Krödde Meziek, kun je een stoomcursus Gronings volgen en zijn er cocktails met drankjes van Hooghoudt te proeven.

Het EierbalFestival wordt georganiseerd door De Smaak van Stad in samenwerking met Centrum Groninger Taal en Cultuur.  Kijk voor meer informatie op de website van het festival. Wil je meer weten over de Groninger eierbal en hoe je deze oer-Groningse snack zelf kunt maken? Kijk op onze Levend Erfgoed Groningen website!