Het Centrum Groninger Taal en Cultuur start in het najaar nieuwe taalcursussen. Op dinsdag 25 september start de korte cursus Introductie op het Gronings en op dinsdag 2 oktober de cursus Grunnegs Proaten. Er is nog plek, dus wees er snel bij!

Tijdens de korte cursus Introductie op het Gronings maak je kennis met het Gronings als streektaal en als streekcultuur. De cursus bestaat uit vier avonden en per les licht een docent een aspect van het Gronings uit. Onderwerpen die voorbijkomen zijn het spreken en verstaan van het Gronings, Groninger literatuur, spelling en grammatica van het Gronings en de mentaliteit van de Groningers. Elke les wordt verzorgd door een andere docent.

Wil je graag Gronings leren spreken dan is de cursus Grunnegs Proaten een aanrader. Aan de hand van een lesboek, luisterfragmenten en spreekopdrachten leer je op een laagdrempelige manier in het Gronings te praten. Deze avondcursus bestaat uit tien lessen van twee uur.

De taalcursussen worden gegeven in het gebouw van de Groninger Archieven in de stad Groningen.

Bij voldoende aanmeldingen start er in het najaar ook een combinatiecursus Gronings. Hierin komt zowel het spreken als de grammatica en de spelling aan bod.

Meer info en aanmelding via 06-48682278 / cursusgronings@gmail.com