Stichting Historie Stedum houdt op zaterdag 29 april op locatie Niehof in Stedum een bijeenkomst voor haar donateurs, die geheel in het teken staat van de Groningse schrijfster Sien Jensema. De boerderij Niehof was ooit in bezit was van de schrijfster. Op het programma staan een boekpresentatie en de opening van de tentoonstelling over juvver (juffrouw) Jensema. Het boek is geschreven door Jan Olthof. De Groningse muziekgroep Törf brengt een aantal gedichten van Jensema door hen op muziek gezet ten gehore. Kunstenaar Henk Helmantel komt langs en vertelt over het leven van Sien Jensema, zijn werk en de exposities die hij bij en met Jensema realiseerde.

Inspirator
Sien Jensema (Stedum 1896 – Garderen 1994) was een regionale bekendheid door haar in de Groninger streektaal geschreven boeken, gedichten en verhalen. Ook organiseerde ze vele kunsttentoonstellingen op boerderij Niehof. Jensema was een inspirator en wilde kunst voor iedereen toegankelijk te maken en had nauwe contacten met de kunstgroep De Ploeg. In de jaren zestig en zeventig nodigde ze diverse kunstenaars uit deze kring uit om op Niehof te exposeren.

De middag en expositie rond Sien Jensema zijn mede tot stand gekomen door Siewert Jensema (neef van Sien Jensema) en Ineke van Zanten (huidige bewoner van Niehof). De permanente expositie is op aanvraag te bezoeken.

Dagblad van het Noorden / De Eemsbode schreef een artikel over de Sien Jensema bijeenkomst, expositie en optredens op zaterdag 29 april. Lees het complete artikel HIER.