K. ter Laan, bron Veenkoloniaal Museum

Vandaag is het de 150ste geboortedag van Kornelis ter Laan, K. ter Laan. Ter gelegenheid hiervan starten vanaf vandaag de K. ter Laandagen in Slochteren, de geboorteplaats van Ter Laan. Met een wandelroute, tentoonstelling en excursies. Kornelis Ter Laan was onderwijzer, politicus maar bovenal schrijver en samensteller van vele werken in en over het Gronings. Zijn bekendste werk is het ‘Nieuw Groninger Woordenboek’, ook wel aangeduid als ‘de Ter Laan’.

Ter Laandagen
De Ter Laandagen georganiseerd door Marketing Midden-Groningen in samenwerking met CGTC duren tot en met zondag 11 juli. De wandelroute langs bijzondere Ter Laan plekken in Slochteren is daarna zelf te bewandelen. Onderweg kun je filmpjes bekijken waarin CGTC-consulent Olaf Vos vertelt over het leven van Ter Laan, en de verhalen die hij optekende.

Ode
In het najaar organiseert CGTC onder de titel 150 jaar K. ter Laan en in nauwe samenwerking met verschillende (culturele) organisaties in Groningen een aantal bijzondere K. ter Laan activiteiten. Zo is er vanaf september de tentoonstelling Ode van het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A, waaraan CGTC een bijdrage levert met een bijzonder K. ter Laan object. En er volgt meer Ter Laan! Houd hiervoor deze website en onze socials in de gaten!