Medewerkers van RTV Noord hebben de afgelopen weken in de Mediacentrale de taalcursus Gronings Spreken gevolgd bij CGTC-taaldocente Coby Vermeeren. Vorige week woensdag was de laatste les. De cursisten werden beloond met een certificaat van deelname aan de cursus, en streektaalconsulent van CGTC – en radiopresentator van Twij deuntjes veur ain cent bij Radio Noord – Henk Scholte kwam langs. Hij hield een korte lezing over de historie van de omroep RTV Noord.

Cursus Gronings Spreken
Tijdens de cursus Gronings spreken van CGTC staat het praten in het Gronings centraal. Aan de hand van een lesboek, luisterfragmenten en spreekopdrachten leer je op een laagdrempelige manier het Gronings spreken. Werk je in een omgeving waar je regelmatig in aanraking komt met het Gronings en met Groningssprekenden, denk bijvoorbeeld aan overheids- en zorginstellingen? Dan is deze cursus een aanrader! Heb je deze taalcursus gevolgd en goed afgerond dan ontvang je van ons een certificaat. Deze cursus wordt gegeven voor onze taaldocente Gronings Coby Vermeeren.

Lijkt het je ook leuk een taalcursus Gronings Spreken te volgen? In januari 2023 start onze docente Coby Vermeeren een nieuwe cursusgroep.
Mitdoun? Geef je op voor de cursus Gronings Spreken via deze LINK.