oktober, 2019

06okt13:00Cash in de kerk - Orgel en countrysongs door Alex Vissering en Olaf Vos

Meer

Details activiteit

Midwolda – Orgel en countrysongs: het lijken twee uitersten, maar in Midwolda komen ze bij elkaar. Want op zondag 6 oktober is daar in de Dorpskerk de voorstelling ‘Cash in de kerk’ te zien en te horen, met organist Ludolf Heikens die op het Hinsz-orgel zanger Alex Vissering en rapper Olaf Vos begeleidt.

‘Cash in de kerk’ is het tweede concert in de orgelserie ‘Het Mooiste van 2 Werelden’, waarin de wereld van orgels wordt gecombineerd met totaal andere werelden, zoals bijvoorbeeld die van het shantykoor, van de moderne dans, of van de countrymuziek. Het doel is om een breed publiek op een nieuwe manier kennis te laten maken met de enorme veelzijdigheid van deze instrumenten, waarvan er zoveel staan in Groningen.

‘Op z’n Grunnegs’
In boeiende verhalen, songs en melodieën presenteert ‘Cash in de kerk’ het leven en werk van de beroemde Amerikaanse countryzanger Johnny Cash. Een leuke twist aan het geheel is dat Vissering en Vos de songs ‘op z’n Grunnegs’ brengen, in een prachtige en steeds tot de verbeelding sprekende vertaling van Olaf Vos zelf. Instrumentale begeleiding is er van de band VanDeStraat en zoals gezegd van organist Ludolf Heikens, die het publiek laat horen hoe verrassend mooi de melancholische countrysongs klinken als ze op het monumentale Hinsz-orgel worden gespeeld.

 

Streekproducten
Naast de overvloed aan bijzondere muziek valt er deze middag nog meer te genieten: in samenwerking met Dorpsbelangen Midwolda presenteren verschillende lokale ondernemers in kraampjes hun eigen streekproducten in de kerk. Van Groningse lekkernijen tot leuke souvenirs.

‘Cash in de kerk’ is op 6 oktober, aanvang 15.00 uur. Entree € 5,00 / tot 18 jaar gratis.
Het concert vindt plaats in het kader van de Orgelzomer Groningen 2019 en wordt georganiseerd door Erfgoedpartners i.s.m. Stichting Hintsorgel Midwolda. Voor tickets en meer info: www.orgelzomer.nl.

Tijd

(Zondag) 13:00

Locatie

Dorpskerk Midwolda

X