maart, 2020

21mar10:0016:00Moi Forum! Dag van de Grunneger toal VERPLAATST

Meer

Details activiteit

EVENEMENT IS VERPLAATST IN VERBAND MET DE CORONA MAATREGELEN. BINNENKORT MEER INFORMATIE.

Op zaterdag 21 maart vindt de 11e editie van de Dag van de Grunneger toal plaats op de nieuwe locatie: Forum Groningen. Onder de nieuwe naam Moi Forum! presenteert Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) hier tijdens de Meertmoand Streektoalmoand een veelzijdig programma vol Gronings. Met muziekoptredens, dichters, schrijvers, verhalenvertellers, kinderactiviteiten, een taalmarkt en meer kunnen bezoekers vanaf 10.00 uur (inloop) de hele dag in het Forumgebouw het Gronings ontmoeten. Om 10.30 uur doen de mannen van zangkoor Oosterstörm de kick-off van Moi Forum!. Op de Publiekstribune in de entreehal zingen zij nummers van Ede Staal.

Ontmoet het Gronings
Tijdens Moi Forum! Dag van de Grunneger toal staat de ontmoeting centraal. Iedereen die geïnteresseerd is in het Gronings wordt op 21 maart van harte uitgenodigd naar het Forum in de stad te komen. Het programma bestaat uit een mix van bekende onderdelen en nieuwe taalactiviteiten. Hiermee wil de organisatie de vertrouwde bezoekers, die elk jaar in maart naar de Dag van de Grunneger toal komen, bedienen en ook het nieuwe Forumpubliek kennis laten maken met het Gronings als taal en cultuur. Het nieuwe Forum als ontmoetingsplek en huiskamer van Groningen is hierin de schakel tussen het publiek in al zijn diversiteit en het Gronings.

Programma
Moi Forum! presenteert op 21 maart een breed en divers programma vol Gronings. Er zijn muziekoptredens van onder andere Marlene Bakker, Swinder en Erwin de Vries. Wil je meer weten over de Groninger literatuur? Kom dan naar de Newsroom (begane grond) en het Leesplein op verdieping 3 van het Forum. Hier treden dichters en schrijvers uit Stad en Ommeland op, er worden verhalen verteld en zijn er presentaties over het Gronings. Verder is er een Toal- en Boukenmaarkt, zijn er bijzondere activiteiten rondom taalwetenschap (o.a. WoordWaark) en is er ook speciaal voor kinderen van alles te doen en te beleven rondom het Gronings. Heb je nog niet genoeg lichaamsbeweging gehad tijdens Moi Forum? Kom dan Bewegen Op zien Grunnegs met trainer Olaf Vos.

Bekijk HIER het complete Moi Forum! programma!

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 16:00

X