november, 2021

05nov13:0016:00Dikke Week van de Nedersaksische schrieverij - Streektaalsymposium Bi’jpraoten Doetinchem

Meer

Details activiteit

Het Nedersaksisch, zoals onze streektaal officieel heet, wordt steeds minder gebruikt. Daarom organiseert het ECAL, dat zich sinds 2020 het officiële taalinstituut van Gelderland mag noemen, op vrijdag 5 november een symposium over het belang en de toekomst van onze streektaal. Het fysieke gedeelte vindt plaats bij stadion de Vijverberg van voetbalvereniging De Graafschap in Doetinchem. Daarnaast is ook een livestream te volgen voor de mensen die er graag digitaal bij willen zijn.

Op vrijdagmiddag 5 november komen liefhebbers van de Achterhoekse streektaal bij elkaar. In een setting zoals bekend van De Wereld draait Door, wordt ‘bi-jgepraot’ over het belang van onze taal. En wordt gespard over manieren om hem ook in de toekomst te behouden. De presentatie is in handen van Frans Miggelbrink, bijgestaan door tafeldame Femia Siero, directeur Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers.

In een drietal sessies schuiven diverse tafelgasten aan, zoals onder anderen Renate Snoeijng van ’t Huus van de Taol, Pieter Holkenborg van de Feestfabriek en Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. Met elkaar bedenken we manieren hoe we het Nedersaksisch vol trots kunnen blijven gebruiken op het werk, in de zorg, op school en aan de keukentafel. Want dat is waar taal begint! De Boetners maken de middag als dialecthuisband helemaal af.

 

Meld u aan voor het symposium!

Wilt u erbij zijn op 5 november? Dat kan! Meld u aan via het formulier op de volgende pagina: Streektaalsymposium (ecal.nu)

Tijd

(Vrijdag) 13:00 - 16:00

Organizer

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

X