maart, 2023

17mar16:0019:00Erfgoed aan tafel - Groningse taal en erfgoed in de ouderenzorg

Meer

Details activiteit

Erfgoedpartners organiseert na een aantal jaren afwezigheid weer een Erfgoed aan tafel met lezingen over een actueel onderwerp in de erfgoedsector. Het onderwerp is deze keer Groningse taal en erfgoed in de ouderenzorg. Sprekers zijn Ellen Havinga van Erfgoedpartners en prof. dr. Jenny van Doorn (RuG).

Programma
Ellen Havinga deed aan de Hanzehogeschool onderzoek naar de betekenis van cultureel erfgoed voor de Positieve Gezondheid van ouderen in langdurige zorg. De ouderen namen deel aan het project Reizend Erfgoed. Jenny van Doorn vertelt in haar lezing over sociale robots die personeelstekorten in de ouderenzorg helpen oplossen. Maar ook over de terughoudendheid van ouderen tegenover technologische oplossingen ter ondersteuning van hun dagelijks leven. Sociale robot Wieske spreekt Gronings. Zullen ouderen Wietse wél eerder vertrouwen en accepteren? Er is gelegenheid om vragen te stellen en aansluitend kunnen bezoekers een maaltijd nuttigen.

Praktische informatie

Datum: 17 maart 2023 van 16:00 uur tot 19:00 uur

Locatie: Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Toegang: lezingen: gratis, maaltijd € 15,- p.p.

Aanmelden voor lezingen en/of maaltijd met opgave van dieetwensen (vegan, vegetarisch, allergieën) via info@erfgoedpartners.nl.

Tijd

(Vrijdag) 16:00 - 19:00

Locatie

Doopsgezinde Kerk, Groningen

X