maart, 2024

08mar(mar 8)18:0010(mar 10)22:00Festival Grasnapolsky en literaire performance met Nedersaksische dichters: Het Grensland

Meer

Details activiteit

Festival Grasnapolsky betovert op 8, 9 en 10 maart voormalig strokartonfabriek De Toekomst in het Oost-Groningse Scheemda, met een gevarieerd programma van muziek, kunst, expedities, talks, theater, dans en literatuur. Het thema dit jaar is ‘Grond Om Te Blijven’. In samenwerking met NOORDWOORD, Centrum Groninger Taal & Cultuur en het Ost-Friesische en Emsländische Landschaft in Duitsland presenteert Grasnapolsky voor de tweede keer Het Grensland: een internationaal artist-in-residence talentontwikkelingstraject dat Nedersaksische dichters uit Groningen en (West-)Duitsland ruimte biedt hun eigen werk te ontwikkelen. Tijdens de residentie gaan de dichters onder begeleiding van gevestigde schrijvers en een regisseur op zoek naar taal en meertaligheid. Een gezamenlijke performance gaat op Grasnapolsky in première.

Het mobiele taallaboratorium SPRAAKLAB van de Rijksuniversiteit Groningen reist ook af naar het festivalterrein in Scheemda. Tijdens Grasnapolsky kunnen bezoekers op zondag 10 maart van 12.00u tot 18.00u meedoen met verschillende taalexperimenten.

Praktische informatie

Fabriek De Toekomst Scheemda
Vrijdag 8 t/m zondag 10 maart

Meer informatie, tickets en het complete programma: www.grasnapolsky.nl

Tijd

8 (Vrijdag) 18:00 - 10 (Zondag) 22:00

Locatie

Fabriek De Toekomst, Scheemda

Organizer

Grasnapolsky

X