december, 2019

21dec12:0016:00Gedichten op de zeedijk

Meer

Details activiteit

Ontdek 5 bijzondere dijkgedichten op de vernieuwde zeedijk Eemshaven-Delfzijl en in de VERS-app

Op zaterdag 21 december is het feest; Waterschap Noorderzijlvest presenteert dan in samenwerking met stadsdichter van Groningen Renée Luth en Stichting Interactive Culture 5 bijzondere dijkgedichten. De gedichten zijn speciaal hiervoor geschreven door Aly Freije, Lilian Zielstra, Famke Gussenhoven (kinderdichter van Groningen in 2018), Rik Andreae, en stadsdichter van Groningen Renée Luth. De gedichten zullen niet alleen ter plaatse voorgedragen worden door de dichters zelf, ze zijn vanaf 21 december ook te bekijken en te beluisteren op de zeedijk op vijf verschillende locaties. Daarnaast zijn de gedichten opgenomen in de VERS-app en toegankelijk voor iedereen.

Renée Luth is verguld met de opdracht: ‘Ik heb me als stadsdichter voorgenomen kunst, poëzie en de openbare ruimte met elkaar te verbinden. Dit is hét voorbeeld van hoe ik het zou willen en dan ook nog op de dijk bij Delfzijl. Ik hou heel veel van de zee, dus wat is er mooier dan dit?’

De VERS-app is een initiatief van Stichting Interactive Culture die nieuwe verbindingen wil leggen en culturele drempels wil verlagen. De app zet, door middel van GPS, gedichten op locatie. Ze worden leesbaar op de telefoon en kunnen daarop ook beluisterd worden in de vorm van een ingesproken tekst door de dichter zelf. Eenmaal gevonden en geactiveerd kan je het in je persoonlijke bundel zetten en blijft het lees- en luisterbaar. VERS is mede mogelijk gemaakt met een ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds. Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja over VERS: Als Dichter des Vaderlands steun ik dit ambitieuze initiatief. VERS zal de Nederlandse poëzie zichtbaar maken en, mede door de verbintenis met de locatie, ook toegankelijker.

Tijd

(Zaterdag) 12:00 - 16:00

Locatie

zeedijk, Eemshaven-Delfzijl

X