oktober, 2019

27okt10:30Leufstoe t ? - Grunneger Dainst in de Oude Lutherse Kerk Amsterdam

Meer

Details activiteit

Op zondag 27 oktober 2019 wordt voor de 13e keer een Grunneger Dainst, Groninger kerkdienst, in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam gehouden. Het thema is ‘Leufstoe t’ (Geloof jij het?). Centraal staat het verhaal van de genezing van de verlamde. Jezus zegt: ‘Sta op en loop’. Het gaat over keuzen maken, opstaan, het verschil tussen zeggen en doen en kijken of meedoen. Voorganger is dominee Harry Donga. De liturgie is in het Gronings. Maar niet-Groningers zullen zich ook prima thuis voelen.

Optreden Maaike Roelofs
Zangeres en musicus Maaike Roelofs bracht samen met anderen in 2017 de cd ‘Lienen aan Locht’ uit. In dit album zingt ze de op muziek gezette gedichten van haar vader -Groninger dichter- Lerus Roelofs. In de Groninger Dienst zingt ze enkele van deze liederen. Musicus Paul Prenen begeleidt op de piano.

Expositie Dirk Kome over fotograaf Tonnis Post
Fotograaf-schrijver Dirk Kome onderzocht het leven en werk van Tonnis Post (1877-1930), die het verlaten van de 19e eeuw in Oost-Groningen fotografeerde. Dirk Kome schreef en fotografeerde er het boek ‘Fotografen van de vooruitgang’ over. Een expositie was te zien het Fotomuseum in Den Haag en Museum De Olde Wolden in Bellingwolde. Tijdens de Groninger Dienst kunt u een selectie bekijken in de Oude Lutherse Kerk.

Collecte voor Wereldhuis
De collecte is voor het Wereldhuis – ademplek voor migranten zonder papieren – en de onkosten van de dienst.

Kovvie en kouke
Na de dienst wordt het Gronings volkslied gezongen en is er koffie en Groninger koek (kovvie & kouke). Ook is er een rondleiding. De dienst wordt jaarlijks bezocht door enkele honderden mensen die een band hebben met Groningen, maar in het Westen wonen.

Op een rijtje
Datum: zondag 27 oktober 2019
Aanvangstijd: 10.30 uur (kerk open om 10.00 uur)
Plaats: Oude Lutherse Kerk, Spui, Amsterdam (Singel 411). Er is kinderopvang.
Meer informatie: Lutherse Diaconie, info@diaconie.com 020 4044708

Tijd

(Zondag) 10:30

Locatie

Oude Lutherse Kerk, Amsterdam

X