augustus, 2021

13aug15:00Marlene Bakker - Theater Oosterwijtwerd

Meer

Details activiteit

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Haar prachtige stem en eigen werk bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene.  Marlene’s debuutalbum RAIF (gereedschap in het Gronings) is in Nederland veelgeprezen en ontving een vijfsterren recensie in het Dagblad van het Noorden en lovende viersterren recensies in onder andere Heaven Popmagazine en de MusicMaker. “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van het jaar”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. Ze tourde mee als support act met Daniël Lohues’ clubtour ‘Elektrisch’ en ging in 2020 op landelijke theatertournee met haar voorstelling RAIF.

Als de elf persoonlijke songs op haar album iets duidelijk maken, is het dat Marlene Bakker de juiste snaar weet te raken. Warmte, romantiek, verlangen, weemoedigheid, troost, melancholie en kwetsbaarheid strijden in haar werk om voorrang. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met haar geboortegrond.

Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin de magie van het noorden en het aardse Gronings naadloos aansluit op hedendaagse indiepop.

Op vrijdag 13 augustus komt Marlene een intiem concert verzorgen in triobezetting samen met Bernard Gepken (gitaar) en Reyer Zwart (toetsen/contra/bas).

Tijd

(Vrijdag) 15:00

Locatie

Theater Oosterwijtwerd, Oosterwijtwerd

Organizer

Stichting TIS Podium

X