december, 2019

14dec20:00Optreden Swinder - Café Mulder Groningen

Meer

Details activiteit

‘Tot de Mörgen’ is de nieuwe single van ‘Nosk’, het tweede album van de Groninger band Swinder. Het is een positief liedje over een nieuwe liefde. In de bijbehorende clip zien we actrice Manon Dijkstra gelukzalig mijmeren over haar nieuwe vlam. De video is gemaakt door Sixteenbynine en Heta Salkolahti van Town of Saints. Tim Knol, die de nieuwe muziek van Swinder produceerde in zijn MI5 Studios, is op de single te horen op de pedalsteel.

‘Nosk’ (Gronings dialect voor “complete stilte in de natuur”) is de opvolger van de titelloze debuutplaat uit 2015. De eerste single van het album “Elke Dag tot de Naacht” was een nummer 1 Hit op Radio Noord. Swinder treedt veelvuldig op, zowel binnen als buiten de provincie- en landsgrenzen in onder meer De Oosterpoort en Vera en op festivals als Eurosonic, Welcome to the Village, Hongerige Wolf, Here Comes The Summer en Noorderzon.

Na een periode van relatieve radiostilte heeft de band op ‘Nosk’ zowel op muzikaal als op tekstueel vlak de verdieping gezocht. Thema’s als eenzaamheid, liefde, vastklampen en loslaten komen aan bod in tien liedjes die variëren van een Beatlesque geluid tot sobere folk tot uitbundig gearrangeerde tekstcollages.

Tijd

(Zaterdag) 20:00

Locatie

Café Mulder, Groningen

X