mei, 2019

17mei20:3022:30Swinder plaatpresentatie Nosk in Vera

Meer

Details activiteit

Het was even stil rondom Groningstalig trots Swinder, maar dat had alles te maken met de voorbereidingen en opnames van het nieuwe album ‘Nosk’, dat deze avond in Vera gepresenteerd zal worden.

Voor deze tijdelijke stilte speelde Swinder vele festival- en clubshows, met onder andere een indrukwekkend optreden op Noorderslag, waarbij nummers als ‘Noar Stad’, ‘Vief Veur Elf’ en ‘Twijde Hans’ uitgegroeid zijn tot ware regionale hits. Deze sterk opgebouwde folkpop songs in Gronings dialect, waar Swinder om bekend staat, zijn qua sound misschien nog het beste te vergelijken is met Big Star en Lemonheads.

Het debuutalbum kwam in 2015 uit op Excelsior Recordings, maar ‘Nosk’ zal in eigen beheer uitgebracht worden. Thema’s als eenzaamheid, liefde, vastklampen en loslaten voeren als vanouds de boventoon en schijnen verpakt te zijn in wat meer uitgesponnen nummers.

De eerste single van het nieuwe album ‘Elke dag tot de naacht’ komt op 31 maart uit en is de voorbode van ‘Nosk’, dat vanaf 13 mei verkrijgbaar is.

Tijd

(Vrijdag) 20:30 - 22:30

Locatie

Vera, Groningen

X