Winnaar robotnaam bekend!

Tijdens het tv-programma en virtuele reis Moi Forum! Veur Mekoar uitgezonden op zaterdag 20 maart hebben jullie haar al voorbij zien komen, de robot die Gronings spreekt. De robot is bedacht en ontwikkeld door prof. dr. Jenny van Doorn samen met een team onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen. In de uitzending vertelde de robot zelf dat ze op zoek is naar een nieuwe naam en ze stelde aan de kijkers de vraag om een originele naam voor haar te bedenken. Degene die de leukste en meest passende naam bedenkt wint een schiere pries: een Grunneger verrassenspakket.

Winnaar
Op de oproep voor een nieuwe robotnaam hebben we heel veel leuke reacties en originele namen ontvangen. Hiervoor willen we jullie allen ontzettend bedanken! En we hebben een winnaar! Wil je weten welke nieuwe naam de robot heeft gekregen? In de video maakt de robot zelf haar nieuwe naam bekend. De bedenker van de robotnaam en winnaar van het Grunneger verrassenspakket hebben we bekendgemaakt via onze Facebookpagina.

OPROEP – Geef uw mening en maak kans op Bol.com tegoed
De Groningssprekende robot is nog niet helemaal af. Een tekst-naar-spraakmodel voor elke variant van het Gronings is bijvoorbeeld nog in ontwikkeling. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen zouden heel graag uw mening horen over de verschillende stemmen voor de robot. De vragenlijst invullen duurt maximaal 5 minuten en is HIER te vinden. Onder de deelnemers aan het onderzoek verloten de onderzoekers drie Bol.com cadeaubonnen ter waarde van 25 euro.
Namens de onderzoekers alvast hartelijk dank voor uw hulp!

De uitzending Moi Forum! Veur Mekoar gemist? Kijk het programma HIER terug.