De Grunneger Week op RTV Noord is terug! Van zondag 19 tot en met zondag 26 maart staat RTV Noord in het teken van de Grunneger Toal. Meertmoand is traditioneel streektoalmoand en dus wordt opnieuw het schierste Grunneger woord gekozen en wordt op Radio Noord extra muziek in het Gronings gedraaid. Samen met Olaf Vos maakt Noord met luisteraars en kijkers zelfs een nieuwe Groninger rap.

Schierste Grunneger woord
Traditiegetrouw wordt in de Grunneger Week op RTV Noord het schierste Grunneger woord gekozen. Vorig jaar won schuddeldouk met 40 procent van de stemmen. Wat wordt de opvolger? Woorden nomineren kan vanaf 17:30 in de radiorubriek Altijd Wat Anders op Radio Noord en op deze pagina. Uit alle nominaties worden drie woorden gekozen die de strijd aangaan voor de titel ‘Het schierste Grunneger woord van 2023’. De drie genomineerde woorden worden op donderdag 23 maart tussen 9:00 en 10:00 bekend gemaakt in Edwin op Noord, op Radio Noord. De uiteindelijke winnaar wordt onthuld op vrijdag 24 maart in Noord Vandaag op TV Noord.

Doe mee met Wat zegst!
Tijdens de Grunneger week wordt elke dag ‘Wat zegst’ gespeeld op Radio Noord. In elk radioprogramma staan daar Groningse spreekwoorden centraal. Je maakt de hele week kans op mooie Groningse prijzen.

Grunneger Toal
Niet alleen spreekwoorden, maar de gehele Grunneger Toal komt aan bod tijdens de Grunneger week. In Babette op Noord wordt Gronings gekookt met Niek Berendsen. Derk gaat voor TV Noord op bezoek bij kinderen die sinds enige maanden Gronings leren. Hoe vergaat het ze nu?

Meer waiten? Kiek op webstee van RTV Noord.