Heb jij hét idee om anderhalve-meter-cultuur mogelijk te maken?
Theater in je oren, verhalen op je laptop, kunst uit de keuken en ensembles in oma’s tuin. Het creatief oplossingsvermogen van de culturele sector draait overuren om thuis te blijven en toch vooruit te gaan. Crowd control is nog nooit zo ingewikkeld geweest, maar cultuurmakers blijven onvermoeibaar vindingrijk.

Open call
Om die vindingrijkheid te stimuleren, doen de initiatiefnemers uit de drie noordelijke provincies, zoals hieronder vermeld, een open call aan de makers van Friesland, Groningen en Drenthe. Hoe zien kunst en cultuur eruit in ons ‘nieuwe normaal’? Wat wil jij doen om ons culturele hoofd boven water te houden, nu we niet bij elkaar kunnen zijn?

Want cultuur is onmisbaar 
Ook nu, of juíst nu, geven kunst en cultuur ons lucht, inspiratie
en ontspanning. Misschien zelfs een beetje troost. Het is een weerspiegeling van onze noordelijke identiteit, draagt bij aan de leefbaarheid van onze provincies en is bovendien een bron van inkomsten voor zestienduizend Noorderlingen. Het is onmisbaar. Dus kom maar door met die plannen! De beste inzending krijgt van ons de steun die nodig is om het idee te realiseren.

Waar wordt op beoordeeld?
De plannen worden beoordeeld op originaliteit, haalbaarheid en schaalbaarheid. Stuur jouw idee op maximaal één A4-tje uiterlijk 11 mei voor 08.00 uur naar ideeen@vnoncw-mkbnoord.nl onder vermelding van open call cultuur. Het winnende idee wordt gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant rond 14-16 mei.

Dit is een initiatief van VNO NCW Noord, MKB Noord, NDC Mediagroep, Marketing Drenthe, Merk Fryslân, Marketing Groningen en Stichting Beringer Hazewinkel en in samenwerking met: LF2028, Museumfederatie Fryslân, Biblionet Groningen, Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC), De Verhalen van Groningen, Erfgoedpartners, Vrijdag en Stichting Kunst & Cultuur.