Martijn Wieling. Foto: Gerhard Taatgen

Vrijdag 18 en zaterdag 19 september vindt de derde editie van het Podcastfestival plaats in vier verschillende steden. In Groningen zijn er twee liveshows, een workshop en een paneldiscussie over dialect in podcasts. Alle festivalonderdelen zijn ook online te volgen.

Het Podcastfestival heeft dit jaar als thema: Onzichtbaar. Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, maar podcasts kunnen ook een wereld laten zien die vaak onzichtbaar blijft. Naast het online programma zijn er activiteiten in Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Groningen.

Zaterdag 19 september zal de Tzumcast van literair weblog Tzum de nieuwe roman De rat van Amsterdam van Pieter Waterdrinker bespreken. De podcast In de wetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen is ook van de partij. In het panelgesprek Podcast Gronings met me staat de vraag centraal of podcasts dialect in stand kunnen houden. Podcastmaker Marjolein Knol (o.a. Hilte 11), Erik Hulsegge (Credo) en hoogleraar Groningse Taal en Cultuur Martijn Wieling van de RUG en CGTC gaan erover in gesprek. Alle programmaonderdelen zijn in de muziekschool van Vrijdag aan de Sint Jansstraat.

Voor meer informatie en tickets kijk op de website van het Podcastfestival.