Ook dit jaar organiseren het Centrum Groninger Taal & Cultuur en Stichting t Grunneger Bouk de jaarlijkse Pervinzioale Schriefwedstried. De prijsuitreiking van de 23ste editie is op 26 april in het gebouw van de Groninger Archieven. Iedereen mag aan de schrijfwedstrijd meedoen met gedichten en/of verhalen, mits deze zijn geschreven in één van de Groninger taal varianten. Dit zijn de spelregels:

Pervinzioale Schriefwedstried 2019

Het CGTC en Stichting t Grunneger Bouk nuigen joe hierbie mit te doun aan de drijentwintegste Pervinzioale Schriefwedstried.

Der binnen ook diskeer weer twij categorieën:

  • 13 t/m 17 joar proza/poëzie en
  • 18 joar en older proza/poëzie

Ie maggen maximoal 2 verhoalen of 4 gedichten per persoon inzenden. Veur wel zowel verhoalen as gedichten insturen wil, is t maximum 1 verhoal en 3 gedichten.
t Aantal woorden per verhoal is maximoal 1000 woorden.
Inzendens mouten schreven wezen in de Grunneger toal. Dat mag in ale varianten: noord, oost, west, Stad.
t Mout beslist origineel waark wezen dat nog nait eerder publiceerd is. Der mag niks van n aander laind worden.

Inzendens kinnen t/m 28 feberwoarie 2019 stuurd worden noar info@grunnegercultuur.nl
t Verhoal of gedicht mout als Word-document in n apaarte bieloage mitstuurd worden. Vermeld in de e-mail én in de bieloage joen noam, adres, postcode en woonploats, telefoonnummer en leeftied.
Priesoetlangen vindt ploats op 26 april 2019 bie Groninger Archieven in Stad. Ale dailnemers zellen doarveur nuigd worden.

Foto: De winnaars van de Pervinzioale Schriefwedstried 2018 – Categorie 13 t/m 17 jaar; Nidal Attaya, Jyro Kuiper en Sanne Bos, Foto Henk Scholte