Fieke Gosselaar is in de Meertmoand te gast bij de Gemeente Het Hogeland.

In de Meertmoand Streektoalmoand bereikt de Groninger taal ook de politiek. Verschillende gemeenten in Groningen geven hun raadsvergaderingen in de maand maart een Gronings tintje, en de deelnemers worden uitgedaagd in het Gronings te vergaderen. Ook raadsleden die de Groninger taal niet machtig zijn, worden geprikkeld om een poging te wagen.

Traditie
De traditie van politici om in de Meertmoand in het Gronings te vergaderen bestaat al bijna veertig jaar, sinds de oproep van de Nedersaksische federatie Sont aan de politiek in 1986 om in maart in het dialect te vergaderen (red. Nieuwsblad van het Noorden, 09 januari 1986). Aankomende maart vergaderen onder meer de gemeenten Het Hogeland en Oldambt in het Gronings, en er is ook ruimte en aandacht voor streektaalmuziek en literatuur.

Fieke Gosselaar
Op 8 maart is Fieke Gosselaar, dichter en streektaalconsulent van CGTC, speciale gast tijdens de raadsvergadering van de gemeente Het Hogeland. In de raadszaal van het gemeentehuis in Uithuizen vertelt ze over haar passie voor het Gronings, haar functie als streektaalconsulent en draagt ze voor uit eigen Gronings literair werk.

Voor meer informatie kijk op de websites van de verschillende gemeenten in Groningen.