Wie meer wil weten over K. ter Laan kan op 9, 10 en 11 juli op pad met streekkenner en historicus Otto Knottnerus. Tijdens de wandeling Aan loop mit K. ter Laan kom je langs de plekken in Slochteren die met Ter Laan te maken hebben en vertelt Otto Knottnerus allerlei wetenswaardigheden en anekdotes. Dat doet hij twee keer in het Gronings en een keer in het Nederlands. Dezelfde route kan ook op eigen gelegenheid gewandeld worden.

Wanneer je de route zelf wandelt kun je onderweg via QR-codes filmpjes bekijken waarin CGTC-consulent Olaf Vos vertelt over het leven van Ter Laan in zijn geboortedorp Slochteren en de verhalen die hij optekende. Bijvoorbeeld het verhaal van de Dikke Boom achter de Fraeylemaborg. De filmpjes en de bijbehorende verhalen over K. ter Laan zijn te vinden op de website van Marketing Midden-Groningen.

Vanaf 8 juli is de route gratis verkrijgbaar bij het Stenenmuseum in Slochteren, restaurant De Boerderij en de Fraeylemaborg. De route is ook alvast HIER op Route.nl te bekijken.