Afgelopen maandag was CGTC coördinator en docent Groninger taal Theo de Groot te horen op NPO Radio 2 in een interview met presentator Paul Rabbering. Hij vertelde over het succes van de cursussen Groninger taal van het CGTC. Het interview is hier terug te beluisteren (vanaf 1:19:50).

In september start CGTC met een nieuwe reeks cursussen. Op dinsdag 25 september begint de korte cursus Introductie op het Gronings en op dinsdag 2 oktober de cursus Grunnegs Proaten. De Combinatiecursus Gronings gegeven door onze taaldocent Coby Vermeeren-Thedinga start op dinsdag 9 oktober. Meer informatie over de taalcursussen en vind je hier. Er zijn nog een paar cursusplaatsen over, dus geef je gauw op!

Ben je nieuwsgierig naar het Gronings, maar weet je nog niet zeker of een Groninger taalcursus iets voor je is? Kom dan in het weekend van 8 en 9 september naar de Groninger Museumnacht in het Noordelijk Scheepvaarmuseum en naar het Eierbalfestival in EM2 (terrein oude suikerfabriek) in Groningen. CGTC presenteert tijdens deze twee bijzondere evenementen verschillende broescursussen Gronings gegeven door Olaf Vos (taaldeskundige, streektaalzanger en presentator) en CGTC consulent Henk Scholte.