Hét kindertijdschrift helemaal geschreven in het Gronings verschijnt in februari 2024 en heeft dit keer als thema Gruin. We duiken in de wereld van de planten en de dieren. Met grappige gedichten en verhalen. Een kleurplaat, puzzels en een prijsvraag.

Lesmateriaal 
Bij Wiesneus hoort een lesbrief met voor iedere bouw een uitgewerkte les. Van de gedichten en verhaaltjes zijn audiobestanden beschikbaar zodat ook de leerkracht die geen Gronings spreekt direct aan de slag kan met de Wiesneus. Zo kunnen alle leerlingen kennismaken met de Groningse taal.

Aanmelden
Basisscholen in Groningen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de nieuwe Wiesneus via deze link https://cgtc.nl/inschrijfformulier-wiesneus-2024/

Goed om te weten; dankzij subsidie van de provincie Groningen is Wiesneus gratis aan te vragen voor alle basisschoolleerlingen!

Heb je je ingeschreven dan ontvang je van ons begin februari nog een reminder met een aantal tips over de Wiesneus en hoe je het magazine en de Groninger streektaal kunt introduceren in de klas.

Meertmoand 
Eind februari en vlak voor de jaarlijkse Meertmoand Streektoalmoand ligt de Wiesneus op de deurmatten van de basisscholen die zich hebben aangemeld. Met de Wiesneus kunnen juffen en meesters samen met de kinderen kennismaken met het Gronings. Maar ook papa’s, mama’s en opa’s en oma’s kunnen meedoen. Zo kan iedereen in maart (en daarna) een beetje plat praten met elkaar!

Vorig jaar viel de Wiesneus op de mat bij meer dan 80 basisscholen in heel Groningen.
Wil je dit blad ook (weer) op jouw school? Vul het aanmeldformulier dan vóór 10 februari 2024 in.

Gezondhaid en groutnis,

Kim van Steenwijk, Henk Scholte en Patricia Ottay
Consulenten Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC)

De cover van de Wiesneus 2024.