Foto: Dagblad van het Noorden

Afgelopen weekend stonden de molens in Groningen centraal tijdens het Groninger Molenweekend. Belangstellenden konden de molens zien draaien en sommigen waren zelfs toegankelijk. Méér activiteiten organiseren in en bij de molens was dit jaar moeilijk. Om de molens toch onder de aandacht te brengen lanceerden Erfgoedpartners en Pronkjewailpad onlangs en in samenwerking met CGTC de Groninger Molenzomer. Een zomerlang molens bekijken! Het Dagblad van het Noorden ging dit weekend op pad en ging op bezoek bij Molen De Hoop in Middelstum en Molen De Leeuw in Zeerijp.

‘Een molen, iets typisch Hollands waar je nog trots op mag zijn’
Het voorbije Groninger Molenweekend was de opmaat naar de Groninger Molenzomer. Dagblad van het Noordenging kijken bij molens in Middelstum en Zeerijp. “Iedereen is blij dat de molen weer open mag.”

Lees hier het volledige artikel van Louis van Kelckhoven, Dagblad van het Noorden journalist, over het Groninger Molenweekend.

Groninger Molenpuzzel: Doe mee en win een schier molenpakket!
Na het Molenweekend kunnen de liefhebbers nog extra nagenieten. Het Dagblad van het Noorden publiceerde vandaag een speciale Groninger Molenpuzzel, gemaakt door Henk Bakker (Jaspers CryptogrammenSite) in opdracht van Erfgoedpartners en CGTC. In deze Cryptofilippine worden namen van Groninger molens gevraagd. U vindt alle molennamen op de website www.groningermolens.nl .

Heeft u alle namen gevonden? U kunt uw oplossing tot 1 juli sturen naar info@erfgoedpartners.nl. Onder de inzenders wordt door Erfgoedpartners en CGTC een Grunneger molenverrassingspakket verloot.

Fiets de Molenfietsroute
Heeft u het Molenweekend gemist? Geen nood, met de speciale molenfietsroute van Sanne Meijer kunt u de hele zomer nog genieten van de Groninger Molens in Noord-Groningen. De 52 kilometer lange molenfietsroute is hier te vinden. Niet alleen ontdek je met deze route het prachtige Groningerland, je leert ook van alles over molens en ander Gronings erfgoed. Blijf je liever thuis? Ook dan kun je alle verhalen natuurlijk gewoon lezen. Veel fiets- en leesplezier!