Dichters van de Prinsentuin is van 7 tot en met 9 juli hét festival om te genieten van gedichten en om daarover van gedachten te wisselen met elkaar, met de dichter of met hun vertalers. NOORDWOORD organiseert het festival sinds een paar jaar in de Hortus Botanicus in Haren. Tussen geurende kruiden, grassen, bloemen en bomen uit alle windstreken vind je verrassende podiumplekken, idyllische plekjes om van de zon en gedichten te genieten. Zo wordt poëzie een bijzondere beleving. Je zit er de dichter letterlijk dicht op de huid. Of je nou een ervaren poëzielezer bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, we weten zeker dat je bij Dichters van de Prinsentuin verrast zal worden.

Ook dit jaar verzorgt het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) op zaterdag 8 juli weer een Groningstalig literair programma op het festival Dichters van de Prinsentuin: Grunnegers in t Gruin. Is er een groot verschil tussen het schrijven in het Nederlands en het Gronings? Wat is de meerwaarde van een streektaal en waar liggen juist de moeilijkheden?

Grunnegers in t Gruin
Op de prachtige locatie ‘Pergola’ in de Hortus brengt het CGTC met Grunneger in t Gruin in een intieme setting een bijzonder literair programma waarin streektaalpoëzie en de streektaalmuziek centraal staan. Een middag met schrijvers voor wie het Gronings hun moedertaal is en schrijvers voor wie voor het een eerste keer is om te schrijven in het Gronings of dit te mengen met het Nederlands. Met bijzondere optredens van dichters Jan Glas, Marga Kool, Rieks Holtkamp, Willemijn van de Walle, Richard Nobbe. Zangeres Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken geven een speciale muzikale performance. Fieke Gosselaar zal vertellen over de schrijfster Sien Jensema, een opmerkelijke vrouw in de Groninger literatuur. Ook draagt zij een aantal gedichten voor van Sien Jensema. Gosselaar is sinds dit jaar streektaalconsulent voor het Centrum Groninger Taal & Cultuur.

Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli in de Hortus Haren. Voor het bestellen van tickets kijk op de website van Dichters van de Prinsentuin.

Bekijk HIER het volledige Dichters van de Prinsentuin-programma en een overzicht van de dichters die optreden.

LEES ook meer over de wetenschappelijke activiteiten van SPRAAKLAB tijdens Dichters in de Prinsentuin.